Home > Event > Koorproject

Koorproject

GOOK begint een nieuw project: Carmina Burana. Voor het project Carmina Burana zijn er op dinsdag 11 en 18 september open repetities bij het Gorcums Opera- en OperetteKoor van 19.45 tot 22.00 in De Heul (Nieuwe Hoven 141, Gorinchem).

Het project start op 25 september en duurt tot en met zaterdag 25 mei 2019, als het afsluitende concert in de Grote Kerk te Gorinchem plaatsvindt.

De Carmina Burana, liederen uit Beuern, zijn middeleeuwse liederen in het Latijn en Duits. Ze werden gevonden in een oud handschrift in een klooster in Beieren. Carl Orff maakte in 1935 een melodie bij een aantal van de liederen. Ze zijn ingedeeld rond verschillende thema's: dans-, drink-, liefdes- en lenteliederen en natuurlijk het bekende: O Fortuna, waarin het leven van de mens wordt bezongen. Nu eens is het lot hem gunstig gezind, dan weer verliest hij alles.

Voor dit project, waarbij de door Orff getoonzette liederen worden uitgevoerd, zoekt GOOK leden die het koor komen versterken. Vooral tenoren en bassen worden opgeroepen om mee te doen, maar natuurlijk zijn ook alten en sopranen van harte welkom!

Voor meer informatie: zie onze site www.gook.nl

Datum

Contact

De Heul, Nieuwe Hoven 141, 4205BC Gorinchem
0183-301194

Aankomende evenementen